over
Het Tekenlab

Het Tekenlab is een initiatief van beeldend kunstenaar en kunstvakdocent Annelinde de Jong. Om meer mensen enthousiast te maken voor tekenen verzorgt zij sinds 2016 toegankelijke en afwisselende tekenlessen onder de noemer Het Tekenlab.


Tekenen kan altijd en overal. Daarom heeft Het Tekenlab geen vaste atelierruimte. De lessen worden gegeven op diverse locaties in Amsterdam en omgeving.

Over Annelinde de Jong

Tekenen staat centraal in het werk van Annelinde (Enkhuizen, 1982). Haar tekeningen kenmerken zich door een gereduceerde figuratieve beeldtaal. Naast tekeningen maakt zij papier op traditionele Japanse wijze. Het papier wordt gebruikt als drager voor tekeningen of als bouwmateriaal voor lichtobjecten en ruimtelijke installaties.

Zij behaalde haar eerstegraads lesbevoegdheid aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en ontwikkelde haar beeldend werk verder aan de Gerrit Rietveld Academie en Sint-Lukas Brussel. Sinds haar afstuderen combineert ze haar eigen projecten met lesgeven aan kinderen, jongeren en volwassenen.

Tekenlabdocenten

Het Tekenlab werkt op onregelmatige basis samen met andere docenten. Docenten die eerder tekenlessen verzorgden voor Het Tekenlab zijn Bettie van Haaster - Stadsparken, Liesje van den berk - Wandelend tekenen en Tekenen in het donker, Suzanne Glerum - Tekenen als oefening in kijken, Chiel Fritz - Bovenaanzicht en Schemertekenen


Ook voor LAB op maat wordt samengewerkt met deze docenten.

Het Tekenlab

© 2016 - 2020 Het Tekenlab | info@hettekenlab.nl