over

Over Het Tekenlab


Tekenen is kijken, onderzoeken, ontdekken, blootleggen.


Het Tekenlab is een initiatief van beeldend kunstenaar en kunstvakdocent Annelinde de Jong. Om meer mensen enthousiast te maken voor tekenen verzorgt zij sinds 2016 toegankelijke en afwisselende tekenlessen onder de noemer Het Tekenlab.


Tekenen kan altijd en overal. Daarom heeft Het Tekenlab geen vaste atelierruimte. De lessen worden gegeven op diverse locaties in Amsterdam en omgeving.


Over Annelinde de Jong

Tekenen staat centraal in het werk van Annelinde (Enkhuizen, 1982). Haar tekeningen kenmerken zich door een gereduceerde figuratieve beeldtaal. Naast tekeningen maakt zij papier op traditionele Japanse wijze. Het papier wordt gebruikt als drager voor tekeningen en als bouwmateriaal voor objecten en ruimtelijke installaties.

Zij behaalde haar eerstegraads lesbevoegdheid aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en ontwikkelde haar beeldend werk verder aan de Gerrit Rietveld Academie en Sint-Lukas Brussel. Sinds haar afstuderen combineert ze haar eigen projecten met lesgeven aan kinderen, jongeren en volwassenen.

Tekenlabdocenten

Het Tekenlab werkt op onregelmatige basis samen met andere kunstenaars, tekenaars en docenten.

Bettie van Haaster - Stadsparken

Liesje van den berk - Wandelend tekenen en Tekenen in het donker

Suzanne Glerum - Tekenen als oefening in kijken

Chiel Fritz - Bovenaanzicht en Schemertekenen

Gusta Reichwein - In en om het WG Poortgebouw

Gus Moystad - Teken de stad - Comics Lab


Ook voor LAB op maat wordt samengewerkt met deze docenten.

© 2016 - 2020 Het Tekenlab | info@hettekenlab.nl