Tekenen staat centraal in het werk van Annelinde (Enkhuizen, 1982). Haar tekeningen kenmerken zich door een gereduceerde figuratieve beeldtaal. In het verlengde van de tekeningen maakt ze objecten en ruimtelijke installaties met zelfgemaakt papier.
Zij behaalde haar eerstegraads lesbevoegdheid aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en ontwikkelde haar beeldend werk verder aan de Gerrit Rietveld Academie en Sint-Lukas Brussel. Sinds haar afstuderen combineert ze haar eigen projecten met lesgeven aan kinderen, jongeren en volwassenen.
Liesje van den Berk is tekenaar en performencekunstenaar.
Als beeldend kunstenaar en docent wilt ze mensen op een andere manier naar de wereld laten kijken. En stimuleert ze mensen hun eigen handschrift te ontwikkelen en te waarderen, het is een ontmoeting met jezelf door middel van beeldende kunst.
Jason Swinehammer maakt digitale tekeningen in een uitgesproken stijl.
"I react visually to the world, inside and outside of my head...that is what my art is about....you and me....good and bad...love and hate...evil hidden in all things...beauty found in the ugly."
"Van tekenen word je blij!', aldus Gusta Reichwein, voormalig conservator van het Amsterdam Museum. Dat merkt ze als ze zelf tekent, en ze ziet het ook bij anderen als ze tekenlessen geeft. Onder het motto ‘Meer zien door te tekenen’ gaf zij in 2017 en 2018 tekenlessen in het Cromhouthuis. Daarover schreef zij een aantal blogs die je hier kunt teruglezen.
Winja Lemstra is docent beeldende vorming en illustratrice.
In haar lessen en werk zijn speelsheid en ontdekking sleutelwoorden.
"Elke tekening is een nieuwe reis naar onverwachte bestemmingen. Het startpunt is bekend, maar wat er onderweg gebeurd is telkens weer een verrassing".
Middels een aanbod van gevarieerd materiaal, (gemengde) technieken en prikkelende vragen nodigt ze iedereen uit om deel te nemen aan deze ‘reis’.
Gus Moystad is beeldend kunstenaar, striptekenaar, schrijver en verhalenverteller. Hij maakt en publiceert zijn eigen strips en verzorgt een tweemaandelijkse (gratis) cyberzine genaamd Notes from Skemer. Hij is geïnteresseerd en geïnspireerd door politiek, geschiedenis, fantasie, utopie, lichamen en identiteit.
Suzanne Glerum maakt schilderijen van landschappen naar aanleiding van schetsen die zij ter plekke maakt. Deze tekeningen worden in het atelier ingezet als hulpmiddel bij het schilderen. Niet zozeer het uiterlijk van de tekening is daarbij doorslaggevend, eerder wordt de tekening gebruikt als een knoop in een zakdoek. De schets helpt haar het landschap te herinneren, te herbeleven in gedachte. De herinnering aan het landschap, opgewekt door de tekening, is het startpunt voor de schilderijen.
Het Tekenlab werkt op onregelmatige basis ook samen met andere tekenaars en kunstdocenten. Ook voor LAB op maat wordt samengewerkt met deze docenten.
© 2024 Het Tekenlab