Teken de stad

TEKEN DE STAD - zomerse tekenmiddagen


Ook deze zomer veranderen we drie zondagmiddagen in augustus in drie tekenmiddagen. Samen tekenen op een bekende of minder bekende locatie in Amsterdam is het uitgangspunt van de middagen.

Dit jaar heeft elke tekenmiddag een eigen onderwerp en invalshoek.


zo 9 augustus - Comics Lab op het Azartplein

Vroeger waren het goederentreinen die af en aan reden op het Azartplein om scheepvaartmaatschappijen van vrachtgoed te voorzien. Vandaag zorgen bus, tram en pont voor een komen en gaan van mensen. Momenten van drukte en stilte wisselen elkaar af.

Om die sfeer op papier te vangen werken we met de beeldtaal van strips. Je maakt kennis met stripspecifieke elementen zoals het paneel, de goot, beeld juxtapositie, sequentie en gebruik van taal. Vervolgens speel je met deze elementen om verhalen van het plein in beelden te vertellen.


zo 16 augustus - Architecturale buitenruimtes rond Amstelplein

Omringd door de Rembrandt-, Mondriaan- en Breitnertoren zoeken we naar ritme en patroon in dit grootstedelijk gebied. En we kijken naar de ruimtes die onstaan tussen de gebouwen in. Aan de hand van opdrachten verzamel je deze persoonlijke indrukken in een leporello.


zo 23 augustus - Monumentale bomen in het Wertheimpark

De oudste bewoners van het Wertheimpark staan daar al meer dan honderdvijftig jaar: indrukwekkende bomen leeftijd, omvang en hoogte.

Met houtskool, krijt en grafiet bestuderen we de bomen van dichtbij en veraf. Diverse kunstenaars uit de kunstgeschiedenis bieden inspiratie hoe je de grootsheid van bomen op papier kunt overbrengen.


dagzo 9 augustus - Azartplein - NOG 1 VRIJ

zo 16 augustus - Weesperzijde/ Amstelplein - VOL

zo 23 augustus - Wertheimpark - VOL

tijd

14.00 - 17.00 uur

aantal lessen

3

deelnemers

max 6 / Voor alle leeftijden

prijs


€ 27 per middag

inclusief papier en gebruik materialen

locatie

verschillende locaties in Amsterdam

docent9 aug - Gus Moystad


Gus Moystad (1992 NO/NL) is beeldend kunstenaar, striptekenaar, schrijver en verhalenverteller. Hij maakt en publiceert zijn eigen strips en verzorgt een tweemaandelijkse (gratis) cyberzine genaamd Notes from Skemer.

Ook is hij regelmatig te vinden op het podium van cultureel centrum Mezrab als verhalenverteller en volgt hij een traject tot drukker en assistent werkplaats bij Grafische Werkplaats Amsterdam.


16 en 23 aug - Annelinde de Jong

© 2016 - 2020 Het Tekenlab | info@hettekenlab.nl