LAB op maat
Het Tekenlab

LAB op maat - tekenactiviteiten op maat


Onder de noemer LAB op maat verzorgen we maatwerk tekenactiviteiten voor scholen, bedrijven, organisaties en particulieren.

Je kunt bij ons terecht voor een eenmalige tekenles van een paar uur, een doorlopende tekenactiviteit gedurende een hele dag, maar ook voor een programma van een aantal maanden. We verzorgen les aan 1 persoon tot groepen van 100 personen.


Heb je een vraag of wil je meer informatie over de mogelijkheden?

Neem contact op met Annelinde via mail of bel 06-48617789.

Het Tekenlab

Kunst in de tuin - Botanische Tuin Zuidas

tekenactiviteit tijdens de kunstmarkt


Op zondagmiddag 24 juni 2018 verzorgen we een doorlopende tekenworkshop tijdens de kunstmarkt in de Botanische Tuin Zuidas. Leer aandachtig kijken naar bijzondere vormen van bijzondere planten. Kijk hier voor meer informatie over de kunstmarkt.
doorlopend tussen 12.00 - 17.00 uur | vrij toegankelijk | voor alle leeftijden | Van de Boechorststraat 8, Amsterdam

Tekenen is leuker dan rekenen

tekenactiviteit op basisschool De Meidoorn


Sinds najaar 2016 verzorgen we tweemaal per week een tussenschoolse tekenactiviteit op de 10e Montessorischool De Meidoorn in Amsterdam. De tekenactiviteit Tekenen is leuker dan rekenen wordt afwisselend gegeven aan kinderen uit groep 3 t/m groep 8. Samen kijken, onderzoeken en ontdekken staat centraal in deze tekenactiviteit.

Liefde voor de kunst

drie tekenfeestje bij Kunsthandel P. de Boer


Op uitnodiging van kunsthandel P. de Boer / collectie P. & N. de Boer verzorgden we drie tekenworkshops ter bevordering van de liefde voor de kunst in najaar 2016. Het thema stilleven was het uitgangspunt voor de workshops.

Elke workshop startte met een korte rondleiding langs werk uit de collectie en handel door Niels de Boer. Hij toonde verschillende voorbeelden van stillevens van eten uit de 16e en 17e eeuw. Daarna hebben we in de binnentuin van het prachtige 17e-eeuws grachtenpand eigen varianten op dit genre gemaakt en getekend. Plezier in het tekenen, samen tekenen en experimenteren met ongebruikelijk tekenmateriaal stonden centraal in de workshops.

Bekijk hier foto's van de workshops.

Gluren naar de buren

tekenactiviteit voor SEEYOU@ARTFESTIVAL


Op vrijdagmiddag 3 november 2017 verzorgden we van een doorlopende 'blind' portrettekenworkshop ter gelegenheid van SEEYOU@ARTFESTIVAL in De Hallen in Amsterdam.

Kijk hier voor meer informatie.

Open Monumentendag Amsterdam 2017

drie tekenactiviteiten bij drie monumenten


In het kader van Open Monumentendag Amsterdam op 9 en 10 september 2017 verzorgden we maar liefst drie tekenactiveiten bij drie verschillende monumenten in Amsterdam. Want als je tekent zie je meer.


Bij de monumenten het Korenmetershuis, Arti et Amicitiae en de Sloterkerk verzorgden we doorlopende tekenactiviteiten voor alle leeftijden. De korte tekenopdrachten zorgden ervoor dat bezoekers op een andere manier naar de omgeving keken. Zo maakten ze op unieke wijze kennis met de monumenten.

+ wisselend aanbod + gekwalificeerde docenten + kleine groepjes + goede materialen +