Teken de stad - winter
Het Tekenlab

TEKEN DE STAD - winterse tekenmiddagen


Sinds drie jaar organiseren we elke zomer de reeks Teken de stad, zomerse tekenmiddagen. Dit jaar starten we met een winterse variant: Teken de stad - winterse tekenmiddagen. Dat zijn vier tekenmiddagen op vier verschillende binnenlocaties in Amsterdam. Ontspannen en met plezier samen tekenen is het uitgangspunt voor de middagen.


Elke tekenmiddag vindt plaats op een andere bijzondere binnenlocatie in Amsterdam, en op elke locatie staat een bijpassend tekenmateriaal centraal. De middag start gezamenlijk met een rondgang door het gebouw. Aan de hand van verschillende korte oefeningen ontdek je het tekenmateriaal en de locatie. De tweede helft van de middag werk je zelfstandig verder met individuele begeleiding van de docent. De middag wordt afgesloten met het bekijken van de gemaakte tekeningen.


Programma


zondag 26 januari - Theater Tuschinski

Het Theater Tuschinski opende haar deuren in 1921. In opdracht van Abraham Tuschinski ontwierp architect Hijman Louis de Jong deze zeer rijk gedecoreerde bioscoop die ook vandaag nog als bioscoop dienst doet.

 

zondag 2 februari - Museum Willet-Holthuysen

Dit museum bevindt zich in een 17e eeuws grachtenpand en is volledig ingericht met stijlkamers. Het museum vertelt over het leven van de laatste familie die in het pand woonde: kunstverzamelaar Abraham Willet (1825 - 1888) met zijn echtgenote Louisa Willet-Holthuysen (1824 - 1895). Na haar overlijden schonk Louise Willet-Holthuysen het pand met inboedel en kunstverzameling aan de stad Amsterdam.


zondag 9 februari - Gebouw De Bazel

Het gebouw is vernoemd naar haar architect Karel de Bazel en werd tussen 1919 en 1926 gebouwd als hoofdkantoor voor de Nederlandsche Handel-Maatschappij aan de Vijzelstraat te Amsterdam. Na een restauratie en verbouwing biedt het gebouw sinds 2007 onderdak aan onder andere het Stadsarchief Amsterdam.

 

zondag 16 februari - Hotel Jakarta

Dit 'groenste' hotel van Nederland opende haar deuren in 2018 aan de Javakade in Amsterdam. Naast een indrukwekkende gevel van glas herbergt het hotel ook een indrukwekkende subtropische binnentuin.

dag en locatie
26januari | Tuschinksi Theater, Reguliersbreestraat 26-34
2 februari | Museum Willet-Holthuysen, Herengracht 605
9 februari | Gebouw de Bazel, Vijzelstraat 32

16 februari | Hotel Jakarta, Javakade 766

tijd

13.30 - 16.30 uur

aantal lessen

4 / De middagen zijn afzonderlijk te volgen.

deelnemers

max 7

prijs


1 middag / 2 of meer

inclusief tekenboek, gebruik materialen, kopje koffie/ thee

exclusief entree Museum WIllet-Holthuysen op 2 februari

€ 32 / € 30 per middag

docent

Annelinde de Jong

Met dank aan de locaties voor hun gastvrijheid:


Pathe Tuschinksi

Museum Willet-Holthuysen, Amsterdam Museum

Gebouw De Bazel, Stadsarchief Amsterdam

WestCord Hotels, Hotel Jakarta

© 2016 - 2020 Het Tekenlab | info@hettekenlab.nl