water

Workshops Water


Ter gelegenheid van de tentoonstelling Water bij Galerie De Meerse in Hoofddorp (29-9 t/m 2-11-2019) verzorgen de kunstenaars Fennanda Eleveld, Suzanne Glerum en Annelinde de Jong twee workshops. Tijdens de workshops word je meegenomen in het maakproces van de kunstenaars. De workshops worden gezamenlijk afgesloten in de galerie met een drankje.

Workshop Een duik in het water met krijt en inkt

Water is ongrijpbaar en bewegelijk, een prachtige aanleiding om schetsen te maken in krijt en inkt. Door middel van kijk- en schilderoefeningen word je uitgenodigd om je eigen handschrift te ontdekken, te spelen met het materiaal en op een ongebruikelijke manier het water in te duiken.

De workshop start in de galerie. Vervolgens gaan we naar buiten om te wandelen langs water. Op verschillende locaties staan we stil om te kijken en te schetsen met krijt. Het tweede deel van de workshop is binnen, we werken daar verder met inkt.

Workshop Papier maken

Wat is papier? En hoe wordt het van oudsher gemaakt? Tijdens de workshop maak je kennis met de eeuwenoude traditie van handgeschept papier. Je leert papier maken met diverse plantaardige grondstoffen, in het bijzonder met grondstoffen uit Hoofddorp. Door te experimenteren met verschillende materialen kom je tot unieke en persoonlijke resultaten. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een stapeltje zelfgemaakte papieren.


Deze tekenlessen zijn afgelopen.

Bekijk hier het actuele aanbod.