papierpulpenplanten

Tekenen met papierpulp en planten

ter gelegenheid van de tentoonstelling Water onder vuur

Deze les is buiten.


datum

zondag 12 mei 2024 | Vol


tijd

13.00 - 17.00 uur


frequentie

eenmalige workshop bij de tentoonstelling


deelnemers

max 8 deelnemers


prijs

€ 65 inclusief papier en gebruik materialen


locatie

Kunsthandel P. de Boer

Herengracht 512, 1017 CC, Amsterdam


docent

Annelinde de Jong

Tentoonstelling Water onder vuur


De tentoonstelling Water onder vuur (vrijdag 10 mei t/m zondag 19 mei) bij Kunsthandel P. de Boer toont oude meesters in samenspel met hedendaagse kunstenaars. De tentoonstelling toont het werk van Valentin Bakardjiev en Annelinde de Jong en is samengesteld door Jacky Simons. Ter gelegenheid van deze tentoonstelling verzorgen we eenmalig de workshop Tekenen met papierpulp en planten, een workshop waarin tekenen en papier maken samenkomt.


Tekenen met papierpulp en planten

Maak kennis met de eeuwenoude ambacht papiermaken. De workshop start met een uitleg wat papier is en welke stappen nodig zijn om van een grondstof tot een vel papier te komen. Er wordt nader ingegaan op de traditionele Japanse wijze van papiermaken, een proces dat aan de basis ligt van het werk van Annelinde de Jong.

Vervolgens maakt iedere deelnemers een eigen pulpblad. We starten met het scheppen van een aantal neutrale vellen papier om gevoel te krijgen met het water, de pulp en het schepraam.Daarna experimenteren we met verschillende grondstoffen en technieken om tot unieke om tot unieke papieren te komen.

Vooraf bekijken we samen de tentoonstelling en we sluiten af met een drankje en het bekijken van de gemaakte papieren.