kunsthandel

Tekenfeestjes bij Kunsthandel P. de Boer

maandelijkse tekenfeestjes met wisselende thema's

datum

zondag 27 september 2020 - VOL

zondag 25 oktober 2020 - VOL

zondag 22 november

De les van 22 november is verplaatst naar zondag 29 november 2020 - VOL


tijd

14.00 - 17.00 uur


frequentie

één keer per maand op zondagmiddag

Elke les heeft een ander onderwerp.


deelnemers

max 6 deelnemers


prijs

€ 25

inclusief papier en gebruik materialen


locatie

Kunsthandel P. de Boer in Amsterdam


docent

27 sep - Annelinde de Jong

25 okt - Gus Moystad

22 nov - Annelinde de Jong

Kunsthandel P. de Boer

Een keer in de maand op zondagmiddag verzorgt Het Tekenlab een tekenworkshop bij Kunsthandel P. de Boer. Hollandse en Vlaamse meesters uit de 17e eeuw is de specialisatie van de kunsthandel, en het uitgangspunt voor de workshops. Oude thema's krijgen een nieuwe hedendaagse invulling. In een reeks van drie workshops staat één thema centraal. Eerdere thema's waren Pronkstilleven, Kunstkamer, Flora & Pictura en Licht.


Dit najaar zijn de 17e-eeuwse tekeningen uit de collectie P. & N. de Boer inspiratiebron voor de workshops.


zo 27 sep - Bomen, bloemen, vruchten en kleine dieren

Op zondag 27 september kijken we in het bijzonder naar tekeningen met bomen, bloemen, vruchten en kleine dieren. We kijken naar de verschillende manieren waarop kunstenaars hun onderwerpen hebben weergegeven, naar het gebruikte materiaal en de toegepaste tekentechnieken. Geïnspireerd door de werkwijzes van deze kunstenaars gaan we zelf aan de slag met deze onderwerpen.


zo 25 okt - Details onder de loep

Op zondag 25 oktober zoomen we in op details in verschillende tekeningen. We kijken naar, en tekenen dat wat niet meteen in het oog springt.

Door gebruik te maken van beeldvervormingen, en zo te zoeken naar verborgen sequentiële verhalen, proberen we de tekeningen tot leven te wekken.


zo 29 nov - Diepte op het platte vlak

Op zondag 29 november kijken we naar manieren waarop diepte wordt gesuggereerd op het platte vlak. We starten met het bestuderen van een aantal tekeningen uit de collectie P. & N. de Boer. Deze tekeningen laten op diverse manieren zien hoe je - door slim gebruik van verschillende beeldaspecten - op een klein plat papier grootse werelden kunt suggereren. Vervolgens proberen we zelf tekeningen te maken waarin de illusie van ruimte wordt gewekt. Het uitzicht uit de ramen van het pand is daarbij ons tekenonderwerp.