kunsthandel

Tekenfeestjes bij Kunsthandel P. de Boer

vier tekenfeestjes bij de tentoonstelling VER

datum

zondag 20 juni- NOG 3 VRIJ

zondag 27 juni

zondag 4 juli

zondag 11 juli


tijd

14.00 - 17.00 uur


frequentie

ca. tien per jaar

Elke les heeft een ander onderwerp.


deelnemers

max 10 deelnemers


prijs

€ 30

inclusief papier, gebruik materialen, een hapje en drankje


locatie

Kunsthandel P. de Boer in Amsterdam


docent

20, 27 juni, 11 juli Annelinde de Jong

4 juli Jason Swinehammer

Deze les is  buiten

Kunsthandel P. de Boer

Een keer in de maand op zondagmiddag verzorgt Het Tekenlab een tekenworkshop bij Kunsthandel P. de Boer. Hollandse en Vlaamse meesters uit de 17e eeuw is de specialisatie van de kunsthandel, en het uitgangspunt voor de workshops. Oude thema's krijgen een nieuwe hedendaagse invulling. In een reeks van drie workshops staat één thema centraal. Eerdere thema's waren Pronkstilleven, Kunstkamer, Flora & Pictura en Licht.


Wekelijkse tekenfeestjes VER

Tijdens de tentoonstelling VER (18 juni t/m 18 juli 2021) bij Kunsthandel P. de Boer veranderen we onze maandelijkse tekenfeestjes in wekelijkse tekenfeestjes. De tentoonstelling toont hedendaagse kunstenaars in samenspel met oude meesters die in ieder geval 1 ding gemeen hebben: interesse in het verre en het vreemde. Iedere kunstenaar toont op geheel eigen wijze gefantaseerde werelden en landschappen. Dit is ook het uitgangspunt voor de vier tekenfeestjes, waarbij we het onderwerp telkens vanuit een andere invalshoek benaderen.


Op zondag 20 juni turen we in de verte. Vervolgens proberen we de verte op papier te vangen. Zondag 27 juni staat het samenvoegen van elementen centraal. Dan spelen we met verhoudingen om wonderlijke werelden te creëren. Zondag 4 juli laten we door associatie en abstractie nieuwe en verrassende beelden ontstaan. Zondag 11 juli besluiten we de reeks met het aftasten van texturen in de natuur.


Elke middag start met korte oefeningen, daarna is er tijd om langer aan een opdracht te werken. Rond 17 uur sluiten we de middag gezamenlijk af met het bekijken van de gemaakte tekeningen en een drankje.


Deze lessen vinden plaats in de binnentuin van Kunsthandel P. de Boer. Bij slecht weer gaan we naar binnen en tekenen we in de tentoonstellingsruimte.