Tekenen in De Bazel
Het Tekenlab

Tekenexpeditie in gebouw De Bazel


Oktober is de maand van The Big Draw. Tijdens dit internationale tekenevenement verzorgen verschillende organisaties kleine en grote tekenactiviteiten met als doel meer mensen enthousiast te maken voor tekenen. Ook wij leveren een bijdrage en organiseren een bijzondere workshop in het imposante gebouw De Bazel in Amsterdam.


De Bazel

Het gebouw is vernoemd naar haar architect Karel de Bazel en werd 90 jaar geleden gebouwd als hoofdkantoor voor de Nederlandsche Handel-Maatschappij aan de Vijzelstraat te Amsterdam. Het gebouw geldt als het laatste en belangrijkste werk van de architect.

De buitenzijde van het gebouw, met een honderd meter lange voorgevel, doet statig en gesloten aan. De binnenkant weet te verrassen door een open en harmonieuze vormgeving die tot in de detail is doorgevoerd. Voor De Bazel was eenheid van groot belang. Veel van de elementen in het interieur zijn zodoende ook door De Bazel ontworpen, waaronder de vloermozaïeken en het meubilair.

Na een restauratie en verbouwing biedt het gebouw sinds 2007 onderdak aan het Stadsarchief Amsterdam.


Tekenexpeditie

Voorzien van potlood en papier maken we een verkenningstocht door dit  imposante gebouw. Onderweg staan we op verschillende locaties stil om te tekenen. Door verrassende tekenopdrachten leer je om anders naar de omgeving te kijken. Zo ontdek je De Bazel op een nieuwe manier. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een persoonlijk beeldverslag van de tekenexpeditie.

data en tijden

za 15 oktober 2016 | 12:30 - 14:15 uur  VOL


za 15 oktober 2016 | 15:00 - 16:45 uur  VOL


zo 23 oktober 2016 | 12:30 - 14:15 uur  VOL


zo 23 oktober 2016 | 15:00 - 16:45 uur  VOL

aantal lessen

1

deelnemers

Max 6 per workshop


Geschikt voor beginnende en gevorderde tekenaars.

prijs

10 euro inclusief materiaal & kopje thee/koffie

locatie

De Bazel - Stadsarchief Amsterdam


Vijzelstraat 32, Amsterdam

docent

Tekenworkshop in gebouw De Bazel
Tekenworkshop in gebouw De Bazel

Met dank aan het Stadsarchief Amsterdam.

© 2016 - 2020 Het Tekenlab | info@hettekenlab.nl