AllardPierson

Tekenen in het Allard Pierson

ontdek door te tekenen de collecties van het museum

datum

dinsdag 19 en 26 maart 2024


tijd

10.30 - 12.30 uur


frequentie

ca. 6 lessen verspreid over het jaar

Elke les heeft een ander onderwerp.


deelnemers

max 6 deelnemers


prijs

€ 29 per les

inclusief papier en gebruik materialen


De prijs is exclusief entreebewijs voor het museum.


locatie

Allard Pierson

Oude Turfmarkt 127-129, Amsterdam


docent

Annelinde de Jong

De collecties van het Allard Pierson


Het Allard Pierson herbergt verzamelingen op het gebied van archeologie, cartografie, boekgeschiedenis, Joodse cultuur, kerkgeschiedenis, zoölogie en grafische vormgeving. Daarmee heeft het museum een van de belangrijkste erfgoedcollecties in Europa.


Van Nijl tot Amstel - 10.000 jaar cultuurgeschiedenis

Het Allard Pierson toont met de vaste presentatie Van Nijl tot Amstel 10.000 jaar cultuurgeschiedenis, van prehistorische jagers tot Amsterdam in de 21e eeuw. De vele tentoonstelde objecten kun je bewonderen om hun vorm en kleur, maar spreken ook tot de verbeelding. Waar komen ze vandaag, wie heeft ze gemaakt of waartoe diende het object?

Een hoogtepunt in het museum in de gipsengalerij op de zolder van het museum. Daar staan bijna 300 afgietsels van beelden uit de oudheid opgesteld. Veel van deze gipsen beelden zijn meer dan 100 jaar geleden gemaakt en werden door kunststudenten gebruikt om na te tekenen.


Door te tekenen komen de objecten uit de collectie op een bijzondere manier tot leven. Iedere les start met een aantal korte oefeningen als warming-up, vervolgens is er ruimte om langer te werken aan een opdracht. Daarbij tekenen we op verschillende plekken in het museum.

De laatste 10 minuten gebruiken we om samen te kijken naar de gemaakte tekeningen.