Het andere potlood
Het Tekenlab
Het andere potlood

Het andere potlood


Tekenen als middel

In de workshopreeks Het andere potlood maak je kennis met andermans tekenwijze. Hiervoor organiseren we workshops gegeven door kunstenaars of ontwerpers voor wie tekenen belangrijk is. Ieder van hen gebruikt tekenen op geheel eigen wijze in hun werk of werkproces. En deze 'eigen wijze' is het uitgangspunt voor de workshop. Ontdek de diversiteit van tekenen als middel en verbreed zodoende je kijk op tekenen.Omdat de workshopreeks de tekenwijze van de kunstenaar of ontwerper centraal zet, is elke workshop anders. Anders van inhoud, maar ook de opzet, lengte en locatie stemmen we af op de individuele tekenwijze. Zodoende organiseren we de workshops op onregelmatige basis.

Via onze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de komende workshops in deze reeks.

1. Suzanne Glerum | tekenen als oefening in kijken


Suzanne Glerum schildert landschappen. Meestal Hollandse landschappen. Regelmatig trekt ze eropuit om al schetsend het landschap dat haar omringt te bekijken en te beleven. Met snel neergezette strepen en vlakken probeert ze de specifieke sfeer op papier te vangen. Terug in het atelier helpen de schetsen haar het landschap te herinneren en opnieuw te beleven, om ze vervolgens te vertalen in dikke lagen olieverf.


De workshop neemt je mee in de werk- en kijkwijze van Suzanne. Met Conté krijt en een schetsboek maken we een wandeling langs het IJ. Die plek in de stad heeft 'water, lucht en ruimte. Je kunt er ademen en je gevoel gaat er stromen', aldus Suzanne. Onderweg staan we op verschillende plaatsen stil om de omgeving op papier te zetten.


Bekijk het werk van Suzanne Glerum op www.suzanneglerum.nl

datum

zondag 19 maart 2017

tijd

10:00 - 12:00 uur

aantal lessen

1

deelnemers

max 8 | VOL

prijs

25 euro, inclusief schetsboekje en gebruik tekenmaterialen

locatie

langs het IJ in Amsterdam (exacte locatie volgt na inschrijving)

Suzanne Glerum, voorstudie golven nr. 1
Suzanne Glerum, duinlandschap nr. 3
Suzanne Glerum, duinlandschap nr. 4

© 2016 - 2020 Het Tekenlab | info@hettekenlab.nl