over ons

Het Tekenlab is een initiatief van beeldend kunstenaar en kunstdocent Annelinde de Jong. In de overtuiging dat meer mensen gebaat zijn bij het beter hanteren van een potlood organiseert zij sinds voorjaar 2016 wisselende en toegankelijke tekenlessen. Dit doet ze in nauwe samenwerking met andere kunstenaars en docenten om een rijk en gevarieerd lesaanbod te kunnen bieden.

 

 

Annelinde de Jong

oprichter | docent

 

Tekenen staat centraal in het werk van Annelinde (Enkhuizen, 1982). Haar tekeningen kenmerken zich door een gereduceerde figuratieve beeldtaal. Zij behaalde haar eerstegraads lesbevoegdheid aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en ontwikkelde haar beeldend werk verder aan de Gerrit Rietveld Academie en Sint-Lukas Brussel. Sinds haar afstuderen combineert ze haar eigen projecten met lesgeven aan kinderen, jongeren en volwassenen.

Annelinde de Jong

Liesje van den Berk

docent

 

Liesje van den Berk (Nijmegen, 1982) is beeldend kunstenaar, tekenaar en (teken)performancekunstenaar. In haar tekeningen probeert ze de verganke-lijkheid van het moment te visualiseren. Dit doet ze door contourenlijnen weg te laten en potloodlijnen te ‘kneden’ tot ze tastbaar zijn.

In 2004 is ze afgestudeerd als beeldend kunstenaar en eerstegraads kunstvakdocent. Sindsdien geeft ze workshops en cursussen aan volwassenen, jongeren en kinderen bij verschillende organisaties, zoals Buitenkunst. Als docent streeft ze ernaar mensen op een andere manier naar de wereld te laten kijken.

 

Liesje verzorgt diverse tekenlessen waaronder de workshop De nacht wacht - tekenen in het donker en Wandelend tekenen.

Liesje van den Berk

Bettie van Haaster

docent

 

Bettie van Haaster is kunstenaar. Ze maakt schilderijen en tekeningen. Naast haar praktijk als kunstenaar heeft ze les gegeven aan uiteenlopende groepen en leeftijden, waaronder tekenlessen op de Willem de Kooning Academie, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, buurthuis en tekenen aan kinderen.

 

Voor Het Tekenlab verzorgt Bettie onder andere de lessenreeks Stadsparken en tekenlessen in de Botanische Tuin Zuidas.

Bettie van Haaster

Het Tekenlab is altijd op zoek naar nieuwe tekendocenten om het aanbod te verbreden. Wil je van gedachte wisselen over een mogelijke samenwerking of heb je een idee?

We ontvangen graag een bericht op info@hettekenlab.nl

Het Tekenlab

© 2016 - 2017 Het Tekenlab | info@hettekenlab.nl