kunsthandel

Tekenfeestjes bij Kunsthandel P. de Boer

Een keer in de maand op zondagmiddag verzorgt Het Tekenlab een tekenworkshop bij Kunsthandel P. de Boer. Hollandse en Vlaamse meesters uit de 17e eeuw is de specialisatie van de kunsthandel, en het uitgangspunt voor de workshops. Oude thema's krijgen een nieuwe hedendaagse invulling. In een reeks van drie workshops staat één thema centraal. In februari, maart en april is het thema Kunstkamer. De workshops kunnen los van elkaar of als reeks gevolgd worden.

 

Kunstkamer

Kunstkamer, of Constcamer, is een genre uit de 17e eeuwse schilderkunst. Op deze schilderijen is een kamer afgebeeld die overvloedig gevuld is met kunstvoorwerpen. Vaak waren dit gefantaseerde ruimtes met geïdealiseerde kunstverzamelingen.

Kunsthandel P. de Boer is gevestigd in een monumentaal 17e-eeuws grachtenpand. Geïnspireerd op het interieur van dit pand tekenen we een persoonlijke en hedendaagse kunstkamer.

 

Experimenteren met animatie

De schilderijen met het onderwerp Kunstkamer tonen vaak een levendig samenzijn van kunstenaars, kunstliefhebbers en kunstverzamelaars. Om deze levendigheid te benadrukken experimenteren we het laatste uur van de workshop met een eenvoudige animatie app waarmee de tekeningen tot leven komen.

dag

 

 

zondag 24 februari 2019

zondag 31 maart 2019

De datum in april volgt binnenkort.

tijd

14.00 - 17.00 uur

locatie

Kunshandel P. de Boer, Amsterdam

aantal lessen

1.

deelnemers

max 12. Voor alle leeftijden

prijs

€ 20 inclusief papier en gebruik materialen

docent

Annelinde de Jong

+ wisselend aanbod + gekwalificeerde docenten + kleine groepjes + goede materialen +